WK USA

De wedstrijd waar ik het hele jaar voor getraind kwam dichterbij. Na een lange vlucht en korte roadtrip met verschillende trainingen was ik aankomen bij de baan waar het moest gebeuren, Rock Hill in South Carolina. Het evenement is groots opgezet en is overweldigend bij aankomst. Na een observatie van de baan en 2 goede landen trainingen was ik klaar voor het WK.

De dag begon vroeg en hectisch. De training begon al om 8 uur ’s ochtends, waar je 1 rondje kon fietsen door de grote groep deelnemers. De groep Men 17-24 was het grootst. Door de slechte weersvoorspellingen en het grote deelnemersveld hebben wij 2 manches gefietst in plaats van 3 en lag het tempo erg hoog om de wedstrijd op tijd af te kunnen sluiten. Ik wist goed door de manches en de 1/16e finale te komen. De 1/8ste finale verliep goed waarin ik als 3e over de finish kwam. De 1/4 finale werd weer een stuk moeilijker, maar een goede start leidde tot een 3e plek in de 1/4 finale. In de 1/2e finale moest ik alles geven om de finale te behalen, wat tevens mijn doel was. Na een super start kwam ik in contact met wat rijders waardoor ik terugviel naar de 6e plek. Ik wist mijzelf te herpakken en 2 rijders voorbij te gaan op het 2e stuk. Op het laatste stuk wist ik nog 2 rijders in te halen waardoor ik als 2e over de finish kwam in de 1/2e finale.

Photo: Cronk Photography

Ik stond gewoon in de WK finale! Nog 1 rondje te gaan, waar alles telt. Ik startte vanaf plek 5. Mijn start was super en had een goed 1e stuk. Ik ging als 2e de 1e bocht in, maar zat aan de nadelige buitenkant. Een chaotische situatie in de 1e bocht zorgde ervoor dat ik was uit moest wijken, maar toch als 3e de 1e bocht uit kwam. Op het laatste stuk maakte ik een klein foutje, wat mij op de mm na de 2e plek heeft gekost. Ondanks het foutje ga ik naar huis met een bronzen medaille op het WK!

Finale WK USA 

Photo: Jerry Landrum