Indoor Caen 2018

De eerste wedstrijd van 2018 was in Caen, Frankrijk. Als aanvulling op het winterprogramma heb ik deze wedstrijd gereden om te kijken waar ik sta. De trainingen verliepen goed tot nu toe dus ik was benieuwd waar ik zou staan. Na een lange reis was ik op tijd aangekomen op donderdag. Ik heb nog 2 keer een baantraining op de buitenbaan van Caen gedaan deze week om het fietsgevoel er weer in te krijgen na de lange reis. Een leuke baan die er ondanks het weer goed bijlag.

De echte wedstrijd was in de Parc Expo van Caen. Een indoorbaan die speciaal voor dit evenement is aangelegd. De baan lag er goed bij en had technisch nog een paar uitdagingen. De snelheid lag hoog en er waren veel sterke deelnemers. Zaterdag fietste ik de Open Homme, een klasse voor heren vanaf 17 jaar waar alles bij elkaar werd gevoegd. De eerste training was zaterdag aan het eind van de dag voor de wedstrijd. De eerste rondjes gingen moeizaam, maar naarmate de training vorderde kreeg ik de baan steeds beter onder de knie.

Photo: Julien Battut

De eerste rondjes gingen moeizaam, maar naarmate de training vorderde kreeg ik de baan steeds beter onder de knie. Ik ging met een goed gevoel de wedstrijd in en het ging zeer goed. De manches waren geen probleem, eveneens als de volgende rondes. In de kwart finale wist ik dat het moeilijk zou worden, maar ik was zelfverzekerd en wist ook dat het mogelijk was. Ik had een goede start en wist technisch goed te rijden op het 1e stuk. Ik kwam als 3e uit de 1e bocht maar een fout op het 2e stuk kostte mij snelheid en een plek. Ik zakte terug naar plek 4 en liep in op de rijders voor mij op het 3e stuk. In de laatste bocht kwam ik net te kort om binnendoor te gaan, waardoor ik moest uitwijken. Hierdoor verloor ik veel snelheid waardoor het nog spannend werd voor de 4e en 5e plek. Uiteindelijk wist ik de 4e plek nog de behouden en stond ik in de halve finale. Ik was al zeer tevreden, maar wilde meer. Helaas ging het bij de start al fout en viel terug in het achterveld. Mijn snelheid op de baan was hoger, maar ik kon nergens rijders passeren. Helaas eindigde mijn strijd op zaterdagavond in de halve finale. Morgen zijn er weer nieuwe kansen.

Photo: Julien Battut

Zondag kwam ik uit in mijn eigen leeftijdcategorie, namelijk Men 17-24. Na een korte nacht voelde ik me goed, alleen moest ik in de wedstrijd groeien. Op de baan startte ik langzaam op, maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen de rondjes steeds beter. Ik wist alle rondes goed door te komen tot aan de halve finale. In de halve finale slipte ik bij mijn 2e en 3e slag door, waardoor ik mijzelf moest herstellen. Ik begon gelijk vanuit het achterveld, maar wist alsnog als 5e uit de 1e bocht te komen. Na een goed 2e stuk wist ik de actie te maken naar plek nummer 4 waarna ik het rondje goed heb af kunnen maken. Het scheelde weinig, maar ik stond toch in de finale. Ik startte vanaf plek 7 en had een goede start. Op de 1e bult maakte ik een fout waardoor ik net te kort kwam voor de holeshot. Ik kon in de 1e bocht veel snelheid maken waardoor ik op het 2e stuk de inhaalactie kon maken voor de 1e plek. Na de 2e bocht wist ik technisch goed te rijden en de snelheid hoog te houden om de overwinning binnen te halen. Al met al een goed weekend dat werd afgesloten met de winst!