European Cup 2018 Round 1&2

De 1e 2 rondes van het Europees Kampioenschap werden verreden in Verona, Italië. Het is altijd een feest om weer naar Italië te gaan. Heerlijk weer, een mooie baan, lekker eten en goed gezelschap. Ik vertrok ditmaal donderdagavond naar België. Vrijdagochtend vloog ik vanaf Brussel richting Milaan, waarna we doorreden naar Verona voor de 1e training. Het weer zat mee, alleen lag de baan er echter wat minder bij. Het weer van de afgelopen tijd heeft er niet aan bijgedragen om de baan goed te houden waardoor deze nogal steil en spits is geworden. Ondanks dat ging de training voelde de training goed en heb ik de baan goed onder de knie gekregen.

Zaterdag had ik de 1e wedstrijd. De training begon rond 12 uur. Ik heb 2 rondjes kunnen maken vanwege de drukte. Voor het eerst heb ik 3 verschillende manches. Een goed systeem, wat de wedstrijd ook spannend houd. Ik wist de manches en volgende rondes goed door te komen. In de halve finale startte ik vanaf plek 5. Mijn start was goed, maar ik liet wat snelheid liggen voor de 1e bult doordat ik niet uit kwam met mijn slagen. Hierdoor moest ik wat inhouden op het 1e stuk, maar ik wist als 2e uit de 1e bocht te komen. Op de baan ging het technisch goed, waardoor ik op het 3e stuk de actie kon maken voor de 1e plek. In de finale startte ik eveneens vanaf plek 5. Ditmaal was het donker, en was de baan niet overal goed zichtbaar. De bulten waren lastig in te schatten qua afstand ondanks dat ik de baan kende. Mijn start was goed, maar weer verloor ik wat snelheid voor de 1e bult. De 1e bocht kwam ik als 2e uit, waarna ik meer snelheid had op de baan. Op het 3e stuk liep ik veel in op de nummer 1, waardoor ik naar buiten werd gedrukt in de laatste bocht. De buitenbocht leverde meer snelheid op, maar dat was net niet genoeg voor de 1e plek. Een goede 2e plek op zaterdag om het weekend mee te beginnen.

Photo: PDPK

Zondag was een nieuwe dag met nieuwe kansen. Ik voelde me goed, maar was wel moe na een korte nacht. Ik had weer 3 verschillende manches, welke ik goed wist door te komen. Ieder rondje ging iets beter, maar het was niet het niveau wat ik wilde. Het deelnemersveld was sterk dus ik wist dat ik betere rondjes moest gaan rijden. In de kwart finale startte ik vanaf plek 5 met een goede start. Ik ging als 2e de 1e bocht in maar werd binnendoor gestoken en flink naar buiten gedrukt. Hierdoor kwam er als 5e weer uit. Ik wist mijzelf te herstellen en in de 2e bocht de actie te maken naar plek 4. De rest van de baan kon ik mijn snelheid vasthouden en wist ik technisch goed uit te rijden. Het scheelde niet veel, maar ik was toch door naar de halve finale. Hierin startte ik vanaf plek 6. Een goede start gevolgd door een goed 1e stuk leidde naar de holeshot. Ik wist de snelheid vast te houden door het rondje technisch goed te rijden en de 1e plek vast te houden. In de finale startte ik vanaf plek 5. Een goede start leidde tot een spannende strijd op het 1e stuk. Ik wist als 1e uit de 1e bocht te komen. De rest van het rondje wist ik technisch goed te rijden waardoor ik zelfs nog wat uitliep op de rest van de deelnemers en de winst mee naar huis nam. Een goed weekend met een 2e en 1e plek!

Photo: Kersten van Kerckhoven